Wabeke-Norm misbruikt

Het kwam Achmea goed uit dat Jan Wolter Wabeke een norm stelde om verzekeringen jaarlijks af te romen met 3,5% kosten door de verzekeraar. Maar let op dit was een aanbeveling van Wabeke en meer niet. Achmea gebruikte deze norm onterecht als uitgangspunt om de jaarlijkse de kosten van lopende verzekeringen te verhogen.

De verzekeraar heeft vanaf het begin van de verzekering geen afspraak gemaakt over kosten en de kostenconstructie verborgen gehouden in de rapportering naar de consument. Het kan toch niet zo zijn dat een verzekeraar eerst de consument misleidt met een woekerpolis met verborgen kosten en dat deze verzekeraar na en later gemaakte uitspraak van een ombudsman de kosten nog eens flink kan verhogen en gelijkertijd de in rekening gebrachte kosten voor het verleden hiermee mag verklaren en legaal maakt. Hiermee worden extra kosten in rekening gebracht bij de consument, terwijl hier geen afspraken met de consument over zijn gemaakt.

Verzekering in 1998 begonnen, de verzekeraar maakt de verborgen kostenstructuur pas bekend in het jaar 2007.

Zie hier:  brief 13 oktober 2010

De nieuwe Kostenstructuur, dubbele kosten

Door de Wabeke Norm kon de verzekeraar zonder problemen nog eens aankondigen om jaarlijks 3,3% kosten in te houden. Links op mijn website onder Rapportering ZKA is de rapportering te zien van de verzekeraar. Je kan van deze gegevens geen financiële cijfers aan ontlenen. Wel is te zien dat de verzekeraar totaal 0,6% kosten per jaar in rekening brengt. Beheerkosten per jaar 0,3% en Ter kosten 0,3%. Zie voor de kosten mijn overzicht: Kosten verzekering

De Wabeke norm: Link Wabeke norm